mandag 21. juni 2010

Jukola 2010

Da har jeg fått et nytt o-land på lista mi, da jeg i helga var i Finland for å løpe Jukola. Jeg har som sagt aldri tidligere vært i Finland for å løpe orientering, og så fram til å prøve meg i de tusen sjøers land. I år gikk Jukola en times kjøring nord for Helsinki, i et tungt og vanskelig terreng. De stipulerte tidene lå på 7 min per km, noe som er svært uvanlig for Jukola hvor de ofte løper under 5 per km.

Herrestafetten bestod i år av 1556 fullførende herrelag, og sannsynligvis noen flere ved start. Vi startet som nr 824 og stod dermed langt bak i køen. Det gjorde at vi måtte velge en litt dristig taktikk. Vi bestemte at første etappe løperen vår skulle løpe alt han var god for til startpost for å komme langt fram i køen. Da er det lett å bli litt stressa og mistet litt fokus på orienteringa. Det var det som skjedde og vi missa dermed 10 min på 1. post. Da ble vi liggende bak alle gubbe lagene og tapte mye tid i det tette terrenget hvor det var vanskelig å passere. Samtidig ble det flere store bommer og vi vekslet desverre hele 35 min bak tet etter første etappe mot 5 min på 10mila med samme løper. Dette medførte at vi var såvidt inne blant de 500 etter første etappe, og ikke helt den starten vi hadde håpet. Vi ble hele tiden hengende etter og ingen av løperne gjorde noen gode løp og vi endte til slutt på 180. plass som var langt bak målet om en toppp 100 plassering.

Forhåpentligvis får vi en bedre startposisjon neste år slik at vi kan være med lengre fremme hele veien uten å stresse. Da blir det lettere å få en god plassering som laget har kapasitet til etter en 58. plass i 10mila tidligere i år.

Mitt eget løp startet bra, hvor jeg løp inn Nydalen og Erlend Slokvik. Han holdt en fart jeg fint klarte å holde følge med, men desverre hadde vi ikke samme gafling og jeg måtte dermed orientere selv hele veien. Jeg løp ganske bra til litt over halveis, men jeg bommet på 5 av de 6 siste postene og det er for dårlig. Slokvik leverte et bra løp og hadde 23. beste etappetid, og det viser at jeg kunne vært i nærheten av det jeg og med bedre o-teknikk så det er bare å plukke poster igjennom sommern.Jeg endte som nr 139 på min etappe med ca 10 min bom.

Neste år skal vi prestere bedre alle sammen.

Jukola2010

Ingen kommentarer: