onsdag 19. mai 2010

Da var sesongen i gang

Da har orienteringssesongen i Sverige vært i gang en god stund. For min del startet den under Svartnatta fredag 19. april. Det var en nattstafett med to løpere på laget. OK Kåre stilte med 3 lag og jeg løp første etappe for mitt lag. Det gikk som det pleier å gå når jeg løper natt. Det ble mye bom. Det gikk riktignok ganske greit i starten hvor jeg lå med i en klynge, men litt etter halvveis ble jeg med inn i feil gafling og etter det ble jeg ensam. Da ble det mye bom.
Svartnatta

Dagen etter løp jeg en mellomdistanse i Kolmården, og den gikk like dårlig. Mye småbomming og formen var dårlig.

Søndag 21. april skulle jeg løpt Kolmårdskavlen, men vår beste løper måtte bryte på første etappe etter store magesmerter. De andre på laget valgte å løpe öppen, mens jeg lot være å løpe for å ikke risikere nye skader da jeg endelig kjennes bra ut i beina.
Kolmårdsdubeln medel

Helga etter bar det ned til samme området når vi skulle løpe Stigtomtakavlen. Det er en stafett som består av 3 nattetapper, med påfølgende jaktstart dagen etter. Vi lå langt framme etter første etappe, og vi løp oss opp på begynnnelsen av 2. etappe helt til vår løper mista lyset. Vi måtte løpe 10 poster uten lys, før han fikk tak i en ny lykt. Likevel tapte vi ikke alt for mye og vi lå godt an etter nattetappene.
Stigtomtakavlen

Jeg skulle løpe den første dagetappen som var ugaflet, og jeg hadde et par gode lag som gikk ut rett foran meg. De kjørte jeg inn med en gang, for så å legge meg i rygg på dem. Jeg kjente ganske fort at det gikk for fort, og måtte slippe halveis på etappen. Da var jeg sliten både fysisk og psykisk og gjorde flere feil derfra og inn. Nok et dårlig løp.

Helga etter var det 10mila, men pga av mine dårlige prestasjoner før denne sesongen kom jeg ikke på laget. OK Kåre gjorde riktig nok en strålende innsats og lå på 27. plass etter 4 etapper, og da hadde det bare løpt juniorer. Til slutt endte laget på en 58. plass som er veldig bra, og laget bestod kun av 2 løpere over 21. Det lover godt for de kommende sesongene og da skal jeg være i bedre form så jeg kan få løpe på laget også.

Torsdag 13. mai løp jeg mitt første SM. Da var det SM- sprint i Karlstad. Jeg hadde løpt tre gode sprintøkter på trening og følte at sprint formen var brukbar. Den fysiske formen er fortsatt langt borte, men jeg håpet på å gjøre et godt løp. Det skjedde ikke. Det gikk bra helt til løypa gikk inn i et skogsparti. Der var det svært glatt pga regn og det var vanskelig. Der fikk jeg to 30 sek bommer og det er ikke bra nok i en sprint. Resten av løypa gikk greit, men farten var uansett for lav. Selv uten bom hadde jeg ikke gått videre til finale, men det hadde jeg heller ikke regnet med da det kun var 40 av nesten 150 løpere som kom dit.

Resten av helga løp vi konkurranser i Arvika hvor det var Elitserie. Heller ikke her fikk jeg teknikken til å stemme, så det ble ingen bra resultater. Syns det snart er på tide at o-teknikken løsner også i konkurranser, for det stemmer ganske bra på trening. Men man må kanskje regne med det når man ikke har løpt spesielt mye orientering de siste 3 årene. Håper å holde meg skadefri gjennom denne sesongen, så jeg kan bygge meg skikkelig opp til neste år. Da kan det bli gøy, for jeg vet hva jeg kan om jeg får holde meg skadefri.
Arvika Lang
Arvika mellom

Ingen kommentarer: