søndag 10. februar 2008

Holmenkollen Skimaraton

Jeg hadde meldt meg på Holmenkollen Skimaraton en ukes tid før jeg brakk tåa, så jeg bestemte meg ikke for å stille til start før torsdag. Da hadde jeg en positiv test på Lygna som gjorde at jeg valgte å stille.


Målet mitt hadde i utgangspunktet vært å gå på mellom 2.30 og 3 timer, siden formen min ikke er spesielt bra for øyeblikket. Har stort sett fokusert på styrketrening og stabilitetstrening denne vinteren for å prøve å bli kvitt skadene mine, derfor er ikke VO2max på topp akkurat nå. Etter at jeg nå brakk tåa ble målet senka noe og jeg håpet å komme ned mot 3 timer.


Da jeg så på værmeldinga for lørdag, fant jeg ut at det var meldt mildvær og at det ville bli klisterføre. Men siden jeg hadde bestemt meg så sent for å gå, så rakk jeg ikke å få tak i noe klister, så jeg satsa på at Start Tape ville gjøre susen. Der tok jeg imidlertid VELDIG feil. Jeg hadde overhode ikke feste på skiene mine, og de første 10 km. ble et slit, hvor det stort sett bare stiger hele veien. Jeg vurderte å snu og dra tilbake til bilen, men jeg tenkte jeg fikk prøve å karre meg til mål. Om ikke annet så fikk jeg en solid styrke økt.


Tida ble 3.11, over en time bak de beste i min klasse, men jeg er likevel brukbart fornøyd med at jeg var såpass nærme 3 timer. Hadde jeg hadde feste på skia skulle jeg nok klart å gå på 2.45 og det hadde vært bra utifra den formen jeg er i for øyeblikket.

Ingen kommentarer: